Kurssi: Ohjaajakouluttaja - auktorisointikoulutus | eLentis

  • Tervetuloa Ohjaajakouluttaja - auktorisointikoulutukseen

    Lähtökohta
    Edellytämme kouluttajiltamme sitoutumista Lentopalloliiton lajilinjauksiin myös oman ryhmän valmentamisessa. Tämä antaa vahvan signaalin kouluttajan ja koulutuksen uskottavuuteen.

    Kurssin luonne

    Kurssin suorittaminen on ohjaajakouluttajille pakollinen. Haluamme varmistaa yhteneväisen toiminnan ja pelisäännöt laadukkaan koulutustoiminnan varmistamiseksi. Sisältö toimii myös allekirjoitettavan kouluttajasopimuksen liitteenä (maininta varsinaisessa sopimuksessa), johon kouluttaja voi aina palata.

    Kurssin keskeinen sisältö

    Kurssilla suoritetaan ohjaajakouluttajan auktorisointiin liittyviä kursseja, sekä niihin liittyviä tehtäviä ja tehtäväpalautuksia. Luonnollisesti kouluttaja perehtyy erityisesti niihin kurssisisältöihin materiaaleineen, joilla toimii kouluttajana (ja suorittaa niihin liittyvät tehtävät).

    Keskeiset sisällöt näet alla olevasta otsikkotason luettelosta, jotka nuolesta avautuvat laajemmaksi sisältökuvaukseksi ja kokonaisuudeksi. 

    1. koulutuksen toteutuksen kokonaisuus.
    2. vastuut ja oikeudet sekä velvollisuudet kouluttajana.
    3. toiminta- ja pelisäännöt eri tilanteissa.
    4. vastuullisen toiminnan raamit lentopallossa.
    5. koulutuslinjojen, joilla on ilmoittanut kouluttavansa, sisällöt.

    Tavoitteet

    Koulutuskokonaisuuksien laadukas ja rakenteeltaan sekä toimintatavoilta yhteneväinen toteutus rakentuu useista eri elementeistä, jotka kouluttajalla tulee olla tiedossa ja hallussa. Yhteneväinen toimintamalli lisää toiminnan luotettavuutta ja parantaa asiakaspalvelua ja -kokemusta.

    Auktorisoinnin vaiheet

    Auktorisointi -kurssi suoritetaan kaksivaiheisesti:

    1. Teoriaopiskelu tehtävineen eLentiksessä (tämä kurssi).
    2. Kouluttajakoulutuspäivät (Jyväskylä 10.-11.2.2024).
    Kurssin suorittaminen ja aikataulu
    Tämän kurssin suorittaminen edellyttää kaikkien kurssiin liitettyjen osioiden läpikäyntiä, sekä osaamistestin suorittamisen 31.1.2024 klo 23.59 mennessä.
    Koulutus suoritetaan joka toinen vuosi. Kurssin päätteeksi saat Meriitin: Auktorisoitu ohjaajakouluttaja - Teoria, Auktorisoitu ohjaajakouluttaja - Käytäntö.
  • Laajenna kaikki osiot

    Pienennä kaikki osiot

  • Kouluttajakoulutus on pakollinen suorite kouluttajan auktorisoinnissa. Seuraava toteutetaan 10.-11.2.2024 Jyväskylässä. Koulutus painottuu Tekniikkakoulun sisältöön, mutta myös muita koulutuslinjoja käydään läpi.

    Majoitus ja ruokailut
    Lentopalloliitto vastaa majoituksista ja ruokailuista, kaikesta muusta vastaavat osallistujat itse. Majoitumme Hotelli Greenstarissa (Heikinkatu 3).

    OHJELMA

    Tällä mennään.

    OHJELMA, Lauantai 10.2.2024
    KLO TEEMA PAIKKA KOULUTTAJA
    9.00  Avaus, esittelyt, tavoitteet  Hotellin aula  Pertti, Tapio, Janne osallistujat
    9.20 Koulutustoiminta 2023 -> 2024  Hotellin aula  Pertti Kulluvaara 

    Lajikoulutustausta -kysely  Hotellin aula   
    10.00 Tekniikkakoulu, teoria  Hotellin aula Tapio Kangasniemi 
    11.00  Lounas  Semma Rentukka  Monipuolista
    12.00  Tekniikkakoulu, käytäntö Mankolan koulu Tapio Kangasniemi
    17.00  Päätös Sali
    19.00  Päivällinen Ravintola Frans & Sandra


    OHJELMA, Sunnuntai 11.2.2024
    KLO  TEEMA  PAIKKA  KOULUTTAJA
    9.00  Taidon opettaminen lentopallossa, teoria  Hotellin aula  Anuliisa Lähitie
       - keskustelua   Kaikki
    10.00  Taidon opettaminen ja fyysinen valmennus Viitaniemi Gardia B  Anuliisa Lähitie, Demoryhmä
    12.00  Lounas  Semma Rentukka   
    13.00Lasten fyysinen harjoittelu, kasvu ja fysiologia 
    Hotellin aula Anuliisa Lähitie
    15.00

    Koulutuskokonaisuus, linjaus
    - Tasokoulutusten suoritusjärjestys
    Onkapannu
    Tapio Kangasniemi, Pertti Kulluvaara
    16.00  Päivällinen & päätös Frans & Sandra   

    • Verkko-osoite icon
      ILMOITTAUDU JYVÄSKYLÄÄN Verkko-osoite
      Ohjaajakouluttaja - auktorisointi sisältää käytännön lähijakson, jonka suorittaminen on ehdoton toimiaksesi kouluttajana. Ilmoittautumisen takaraja on 25.1.2024, klo 15.30.
      Saatavilla 5. helmikuu 2024, 15.30 saakka
  • Rikostaustaotteella tarkoitetaan rikosrekisteriotetta, joka on tarkoitettu esitettäväksi työnantajalle, viranomaiselle, oppilaitokselle tai vapaaehtoistoiminnan järjestäjälle Suomessa, kun henkilö ryhtyy toimimaan alaikäisten kanssa.

    Rikostaustaote vaaditaan kouluttajilta, koska ohjaajakoulutuksissa demourheilijoina toimivat koulutukseen osallistuvien ohjaajien/valmentajien omat lapset/nuoret (syntyy valmennussuhde). 

    Rikostaustaotteen (maksullinen) hankkii kouluttaja itse ja esittää sen ohjaajakoulutuskoordinaattorille (tiedostona tai  valokuvana). Dokumentin esittämisen jälkeen tehtävä merkitään suoritetuksi ja tiedosto tuhotaan (myös roskis ja välimuisti).

    Mikäli sinulla on olemassa oleva ote, voit esittää sen ja tehtävä katsotaan suoritetuksi.


  • Vastuullinen toiminta lentopallossa -koulutus on useasta erillisestä verkkokoulutuksesta rakentuva kokonaisuus, joka kuuluu jokaisen lentopallotoiminnan piirissä olevan peruskoulutuksiin - erityisesti kouluttajien. 

    Koulutuskokonaisuus sisältää seuraavat verkkokoulutukset:

    1. Et ole yksin (Väestöliitto)
    2. Vastuullinen valmentaja (Olympiakomitea)
    3. Häirintä urheilussa (Hyvä kysymys.fi -palvelu)
    4. Puhtaasti paras (SUEK)
    5. Reilusti paras (SUEK)

    Kustakin kurssista saa/ei saa todistusta kurssin järjestäjän määrittelyn mukaisesti. Mikäli kurssin tarjoaja myöntää kurssista todistuksen, tallenna se tietokoneellesi ja sen jälkeen tallenna todistus kunkin kurssin TEHTÄVÄPALAUTUS -kansioon.

    Ilmoittaudu kursseille AINA Lentopalloliiton verkkokoulutustapahtumien kautta! Näin rekisteröidyt kyseiselle kurssille meidän rekisteriin, jolloin Lentopalloliitto voi myöntää meriitin koulutuskokonaisuudesta, kun myöntämisen ehdot täyttyvät.

  • "Koulutus on päättynyt onnistuneesti vasta sitten, kun kaikki ovat palanneet kotiinsa turvallisesti!"
    Tässä osiossa keskitymme vain kouluttajan omaan ja koulutustapahtuman sisäiseen turvallisuuteen.

    Koulutustapahtuma on toimenpidekokonaisuus, johon liittyy sekä kouluttajan että koulutettavien näkökulmasta turvallisuusaspekteja: 

    • fyysinen, 
    • henkinen sekä 
    • sosiaalinen turvallisuusaspekti.

    Fyysinen turvallisuus

    Koulutustapahtumat pitävät AINA sisällään erilaisia riskejä. Ne liittyvät mm. matkustamiseen/liikkumiseen ja koulutustoiminnassa tunnistettaviin riskeihin (esim. fyysinen ja henkinen loukkaantuminen). Riskit konkretisoituvat esim. liukastumisina, kaatumisina, liikenneonnettomuuksina tai itse toiminnasta aiheutuneina vammoina (esim. nilkka- ja sormivamma). 

    Ennaltaehkäisevänä toimintona edessä olevan tapahtuman riskeihin on hyvä pureutua (riskiarvio) mieluusti etukäteen kuin katua jälkikäteen.

    Fyysinen turvallisuus rakentuu mm. siitä, miten:

    1. turvataan matka tapahtumapaikalle ja takaisin kotiin (vireys, säätila, kulkuväline)?
    2. turvataan salitoiminta ja varaudutaan haavereihin paikan päällä (terveyskeskus, ensiapulaukku)?
    3. turvataan osallistujien fyysinen koskemattomuus 
    4. on varauduttu mahdollisiin haavereihin/onnettomuuksiin (reittisuunnitelma, lepo)?

    Jokaista läsnäolijaa ja hänen kehonsa fyysistä koskemattomuutta, psyykkistä ja sosiaalista turvallisuutta kunnioitetaan. Mikäli kouluttajan pitää opetuksessaan koskettaa henkilöä, tulee hänen kysyä koskettamiseen lupaa - AINA. 

    Video- ja valokuvaamiseen ja niiden julkaisuun on aina pyydettävä lupa. Lentopalloliitto on tapahtumissaan määritellyt kyseisen lupaehdon pakolliseksi, jolloin kouluttajalla on Lentopalloliiton hankkima lupa osallistujilta. Tämä lupa ei oikeuta muita osallistujia/läsnäolijoita ottamaan video- ja valokuvia sekä julkaisemaan niitä. Tämä asiakohta pitää käydä läpi koulutustilaisuuden alussa läpi ja sopia pelisäännöt.
    Vuorovaikutustaidot sosiaalisessa ja psyykkisessä turvallisuudessa ovat olennaisia. On tärkeää, että kouluttaja kohtaa ja kommunikoi koulutettaviensa kanssa niin, että koulutettava ei tunne itseään tyhmäksi tai tulleensa loukatuksi.
    HUOMIO! Mikäli kouluttaminen edellyttää koulutettavan koskettamista, muistetaan AINA kysyä koskettamiseen lupa.

    Matkustaminen - liikenneturvallisuus

    Lentopalloliitto huomioi kouluttajiensa liikenneturvallisuuden tarjoamalla ylimääräisen yöpymismahdollisuuden koulutustapahtumaan, johon kouluttajalla on ajomatkaa yhteen suuntaan kaksi tuntia tai yli. Tällä haluamme parantaa liikenneturvallisuutta, sekä turvata kouluttajan fyysistä turvallisuutta. 

    Kouluttajan tulee kertoa ennakkoon ohjaajakoulutuskoordinaattorille yöpymisen varautumistarpeesta koulutuksen toteutuksen alla, jotta tämä pystytään huomioimaan koulutustapahtuman budjetoinnissa.

  • Tehtävässään kouluttaja käsittelee, näkee ja kuulee arkaluonteista sekä luottamuksellista tietoa, jonka johdosta kouluttajan tulee sitoutua noudattamaan: 

    • Suomen Lentopalloliiton kilpailusääntöjen määräyksiä
    • Suomen Antidopingtoimikunnan voimassa olevaan antidopingsäännöstöä
    • SUEKin antidopingohjelmaa sekä 
    • Suomen Lentopalloliiton, CEVin ja FIVB:n antidopingohjelmaa 
    • ja toiminnassaan toteuttamaan niissä mainittuja käytäntöjä ja toimintaperiaatteita. 

    Kouluttaja sitoutuu pidättäytymään kilpailumanipulaatiosta ja välittömästi raportoimaan esimiehelleen (ohjaajakoulutuskoordinaattori), mikäli havaitsee kilpailumanipulaatiota. 

    Kouluttaja ei harrasta vedonlyöntiä lentopallokilpailuista ja peleistä. 

    Kouluttaja sitoutuu pitämään salassa ja luottamuksellisena työnantajan ja sen asiakkaiden/yhteistyökumppaneiden yritys-, liike- ja ammattisalaisuudet sekä muut luottamukselliset tai salassa pidettävät tiedot, eikä näin ollen paljasta, ilmaise taikka julkista tällaisia tietoja kolmansille osapuolille tai muutenkaan käytä niitä hyväkseen, toisen hyväksi taikka työnantajan vahingoksi. Tämä on voimassa myös sopimussuhteen päättymisen jälkeen. 

    Kouluttajan tulee työssään sitoutua noudattamaan liiton yhteistyösopimusten velvoitteita. Kaikissa tilanteissa tulee toimia liiton edun mukaisesti ja mahdolliset ristiriitatilanteet käsitellään aina ensisijaisesti sisäisesti.

  • Koulutuksista tiedottaminen, markkinointi mm. sosiaalisen median välityksellä ei ole ainoastaan Lentopalloliiton tehtävä - se on meidän yhteinen tehtävä. On tärkeää, että jokainen oman alueensa kouluttajapooliin kuuluva aktiivisesti jakaa tietoa omalla alueellansa tapahtuvista koulutuksista - ei ainoastaan omistaan, vaan myös muiden kouluttajien.

    Tällä luomme kuvaa dynaamisesta, yhteisöllisestä ja vastuullisesta kouluttajaverkostosta.

  • Kouluttajana toimimiseen liittyy kolme eri digitaalista alustaa:
    • Suomisport: (koulutustapahtumien hallinta, osallistumisen seuranta ja meriittien myöntäminen, kouluttajan toteutuksessa olevat/toteutetut koulutukset).
    • eLentis: koulutuslinjat, opetussisällöt ja materiaalit, kouluttajakoulutus).
    • Bezala: matka- ja päivärahakorvausten hakeminen, majoituskorvausten hakeminen (itse maksettujen kulujen laskutus kuittien perusteella). 
    Suomisport

    Suomisport.fi -palvelu toimii Lentopalloliiton kaikkien koulutusten ilmoittautumisalustana. Kun tapahtuma luodaan, määritellään tapahtumalle kouluttaja. Kun koulutustapahtuma on luotu, koulutukselle määritelty kouluttaja saa sähköpostiinsa kutsun kouluttajaksi, jonka hyväksyt mahdollisimman pian. Kun olet hyväksynyt kutsun, pääset seuraamaan oman tapahtumasi: 

    1. Ilmoittautumisen kehittymistä.
    2. Pääset pureutumaan ilmoittautumisen yhteydessä annettuihin taustatietoihin.
    3. Henkilökohtainen kouluttaja-CV (löydät kaikki ohjaamasi tapahtumat Omasuomisportista)
    Koulutuksen alussa, esittelyjen yhteydessä, merkkaat suomisportiin osallistujien läsnäolon/osallistumisen. Välittömästi koulutuksen päätyttyä merkitset osallistujalle meriitin, mikäli hän on suorittanut kurssin hyväksytysti. 

    eLentis -oppimisympäristö

    Jokaiselle kouluttajalle syntyy käyttöoikeus koulutuslinjoille, joilla hän on ilmoittanut toimivansa kouluttajana, kun hän ilmoittautuu kyseiselle koulutuslinjalle suomisportissa. Oppimisympäristössä toimit omien koulutuslinjojen kautta. Tutustut koulutuslinjojen sisältöön ja tehtäviin. 

    Bezala

    Mikäli toimit henkilökouluttajana, haet koulutustapahtumasta aiheutuneet matka-, päiväraha ja majoituskorvaukset Bezalan kautta.

  • Koulutustapahtumat rakentuvat pääasiassa seurojen tilaamina tai sitten kouluttajaverkostoon kuuluvien kouluttajien aktivointeina.

    Koulutusten tilaaminen

    Koulutuksen tilaaminen tapahtuu AINA Tilaa ohjaajakoulutus - Ilmaise koulutustarve -lomakkeella. Tämä koskee myös kouluttajien itsensä generoimia koulutustapahtumia.

  • Valtakunnallinen kouluttajaverkosto jakautuu alueellisiin (5) kouluttajapooleihin.

    KOULUTTAJAPOOLIT JA KOULUTTAJAT (Päivittyy...)
    ETELÄ-SUOMI  ITÄ-SUOMI  POHJOIS-SUOMI  LÄNSI-SUOMI  LOUNAIS-SUOMI 
     

    Kouluttajan määräytyminen
    Lentopalloliitto ei määrittele koulutuksille kouluttajaa - sen tekee kouluttajapooli sisäisenä prosessina, eli valitsevat keskuudestaan kouluttajan ja varakouluttajan. Pooli vastaa sisäisesti siitä, että koulutukset jakautuvat mahdollisimman tasaisesti.

    On luonnollista, että koulutukset eivät jakaannu tasaisesti. Tähän on syynä pääasiallisesti se, että tilaajan esittämät ajankohdat eivät vain aina sovi kaikille.

    Toimintamalli
    Kaikki ohjaajakoulutukset tilataan Tilaa ohjaajakoulutus - Ilmaise koulutustarve -lomakkeella.  Tilaukset tulevat suoraan ohjaajakoulutuskoordinaattorin sähköpostiin, joka välittää tiedot kyseisen alueen kouluttajapoolille. Ohjaajakoulutuskoordinaattori on yhteydessä tilaajaan 2-5 vuorokauden kuluessa.

    Poolin tulee käsitellä tilaus 72 tunnin kuluessa tiedoksiannosta (ohjaajakoulutuskoordinaattorin lähettämä viesti). Mikäli poolilta ei tule vastausta, avataan koulutus naapuripoolien kouluttajille. Valikoitunut kouluttaja on yhteydessä ohjaajakoulutuskoordinaattoriin ja kertoo valitsemansa ajankohdan koulutukselle, sekä varakouluttajan.

    Ripeällä toiminnalla luomme kuvaa luotettavasta osaajaverkostosta, joka huomioi tilaajan (seurat). Ripeys tuo varmuutta myös siihen, että tilauslomakkeella annetut ajankohtavaihtoehdot ovat edelleen voimassa.
    Ripeä toiminta antaa palvelusta luotettavan kuvan ja laadukkaan asiakaskokemuksen!

  • Koulutuslinjakohtaiset korvaukset
    KoulutuslinjaKorvausHuomio!
    Aloittavan ohjaajan koulutus 82,50 -110 €3-4 h koulutus
    Tekniikkakoulu, TK550 € ~20 h koulutus
    I-Tason ohjaajakoulutus550 - 1650 € 20 - 60 h koulutus
    Teemakoulutus27,50 €/hToteutus ratkaisee. Teemakoulutuksia ovat kaikki muut koulutustoteutukset, joita ei ole tässä listassa mainittu. 
    Verkkokoulutus, henkilö200 €Sisällön tuottaminen ja toteutus. Lentopalloliitto pidättää kaikki oikeudet. Kouluttaja/materiaalin tuottaja ei voi toteuttaa kyseisellä materiaalilla omia koulutuksia.
    Verkkokoulutus, yrittäjä300 €Kuten yllä, sis. alv 24 %

  • Kouluttajakorvaukset ovat kaikille kouluttajille samat. Poikkeavuudet syntyvät siitä, että osa toimii yrittäjinä ja laskuttavat omat suorituksensa lisäten siihen alv:n (24 %). 

    Henkilökouluttajat

    Koulutuskorvaus laitetaan maksatukseen ohjaajakoulutuskoordinaattorin toimesta koulutuksen käynnistymistä edeltävänä päivänä, kun nähdään, että koulutus on toteuttamiskelpoinen (minimiosallistujamäärä täyttyy). Koulutuskorvaukset menevät maksuun samanaikaisesti liiton työntekijöiden kanssa (maksupäivä kuun 15. päivä). Aineisto/tiedot tulee olla palkanmaksussa viikkoa aikaisemmin.

    Matka- ja päivärahakorvauksen, sekä ohjaajakoulutuskoordinaattorin kanssa erikseen sovitun majoituslaskun kouluttaja laskuttaa Bezalan kautta.

    Verokortti
    Kouluttaja vastaa verokortin toimittamisesta korvauksen maksajan määrittelemään paikkaan/osoitteeseen:
    • Vastaanottaja: erotuomarit.lentopallo@rantalainen.fi
    • Kopio: tea.kinnunen@lentopalloliitto.fi 
    Mikäli verokorttia ei ole toimitettu, ennakonpidätys tapahtuu 60 % mukaisesti.,

    Yrittäjänä toimivat

    Yrittäjinä toimivat laskuttavat sähköisesti koko koulutustapahtuman eriteltynä seuraavasti:

    • Koulutuslinja ja -korvaus
    • Matkakorvaus (km ja km-korvaus eritelty)
    • Päivärahat (matkan alkamis- ja päättymisaika)
    • Majoituskorvaus (mikäli majoitusliike ei laskuta Lentopalloliittoa)

    Sähköisen laskutuksen tiedot

    Hyväksymme ainoastaan sähköiset laskut.

    • Suomen Lentopalloliitto Ry, 0202196-4
    • Verkkolaskuosoite: 003702021964
    • Operaattori: Maventa (003721291126)
    • Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH

    Tiedustelut:
    tea.kinnunen@lentopalloliitto.fi tai puhelimitse 040 731 5410.


  • Osallistumismaksun palautuksesta joudutte toisinaan käymään keskusteluja. Nämä keskustelut eivät kuulu vastuullenne, joten ohjatkaa ne ohjaajakoulutuskoordinaattorille.

    Tutustukaa kuitenkin alla olevaan maksupalautuksia koskeva esitys, niin pystytte ohjaamaan asiasta tiedustelevia.

  • Koulutuslinjoihin perehtyminen tapahtuu ilmoittautumalla kullekin koulutuslinjalle erikseen, aivan kuten "normikoulutukseen" osallistujatkin. Näin pääsette kokemaan järjestelmän toimivuutta ja osaatte neuvoa tarvittaessa. Ilmoittautumislinkit alennuskoodeineen eri koulutuslinjoille löydät kunkin koulutuslinjan sisällöstä.

    Koulutuslinjamme, teema- ja verkkokoulutuksia lukuun ottamatta, rakentuvat kahdesta osasta: teoria ja käytäntö/lähijakso. Teoriaosioille on non-stop ilmoittautuminen ja ne ovat aina maksullisia. Käytännön saliosiot ovat maksuttomia (teemakoulutuksia lukuun ottamatta) ja ne toteutetaan tilauksesta seurayhteistyönä.  

    Koulutuslinjat

    • Aloittavan ohjaajan koulutus, AOK
      • Teoria, eLentis
      • Käytännön saliosio (4 h)
    • Tekniikkakoulu, TK
      • Teoria, eLentis
      • Käytännön saliosio (~18-20 h)
    • I-Taso, lasten ja nuorten ohjaaja- ja valmentajakoulutus, I-Taso
      • I-Taso, Sitoutuminen, Teoria
      • I-Taso, 1. Jakso, Ohjaajana kehittyminen - Ohjaajasta valmentajaksi, Teoria
      • I-Taso, 2. Jakso, Pelaamaan opettaminen - INNOSTAVASTI, yksilöllisesti, Teoria
      • I-Taso, 2. Lähijakso: Pelaamaan opettaminen - INNOSTAVASTI, yksilöllisesti (Elokuu)
      • I-Taso, 3. Jakso, Pelaamisen kehittäminen - Yksilöllisesti, motivoiden, Teoria
      • I-Taso, 3. Lähijakso: Pelaamisen kehittäminen - Yksilöllisesti, motivoiden (Syyskuu)
    • Teemakoulutus
    • Verkkokoulutus

  • Täältä löydät lentopallon linjaukset.

  • Mikäli sinulle jäi jokin asia epäselväksi, ota rohkeasti yhteyttä:

    Pertti Kulluvaara
    Ohjaajakoulutuskoordinaattori
    KILPAILU- JA SEURAPALVELUT
    +358 (0)440 806 605 |  etunimi.sukunimi@lentopalloliitto.fi  | www.lentopalloliitto.fi
    Suomen Lentopalloliitto | Valimotie 10, 00380 HELSINKI

    Tapio Kangasniemi
    Urheilutoimenjohtaja
    HUIPPU-URHEILU
    +358 (0)468129 026  | etunimi.sukunimi@lentopalloliitto.fi   |  www.lentopalloliitto.fi
    Suomen Lentopalloliitto  | Valimotie 10, 00380 HELSINKI