Section

 • General

  Oletko kiinnostunut toimimaan ohjaajakouluttajana Lentopallon ohjaajakoulutuksissa? Tältä sivulta saat lisätietoa kouluttamisen vaatimuksista ja sisällöstä. Suomalainen lentopallo tarvitsee lisää kouluttajia, sillä aina joku kouluttajista lopettaa tai esiin nousevat ajankäytön haasteet. 

  Sinulla on vahva halu olla mukana tukemassa ja kehittämässä suomalaisen lentopallon menestystarinaa ja elinvoimaisuutta. Omaat vahvan kokemuksen ohjaamisesta/valmennuksesta tai pelaajana - vaikka muista lajeista kuin lentopallosta. 

  Mikäli sinulla on suoritettuna koulutuslinjat, joilla haluaisit toimia kouluttajana, antaa se hyvät lähtökohdat toimia kouluttajana. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys - polte kouluttamaan, ihmisläheisyys ja helppo lähestyttävyys, sekä vahva sitoutuminen Suomen Lentopallon linjauksiin ovat riittävä lähtökohta.

 • Open allClose all

 • Yksinkertaisesti 

  • Innostaa mukaan ohjaajaksi ja kehittymään valmentajaksi
  • Lisätä valmennusosaamista - pelaajien ja pelaamisen kehittyminen
  • Auttaa ja tukea ohjaajia ja valmentajia arkivalmennuksen haasteissa!
  • luoda mahdollisuuksia ammattivalmentajakunnan rakentumiseksi (ostamme kouluttajapalvelut ohjaajakoulutuksiin).
  • Tarjota tavoitteellisille ja kokeneille valmentajille mahdollisuus kehittyä valmentajina. 

  Tavoite on yksinkertainen, mutta vaatii laaja-alaista näkemystä, osaamista, erilaisia toimia ja LAATUA, jotta tavoitteeseen päästään.

  Demourheilijat, -ryhmä

  Ei riitä, että olemme tekemisissä yksistään ohjaajien ja valmentajien kanssa - meidän pitää pystyä konkretisoimaan viestimme ja linjauksiamme. Tämä ei onnistu yksistään sillä, että ohjaajat/valmentajat toimivat demoryhmänä - he ovat aivan eri asia kuin urheilijat, joille he yrittävät saada viestin perille (usein valmentajat ovat myös fyysisesti rajoittuneempia (fyysiset vammat/liikerajoitteet) demoamaan. 

  Viestimme konkretisoituu ja vahvistuu heidän omien pelaajiensa välityksellä. Siksi koulutustoiminnassamme tavoitteemme käytännön saliosiossa on, että aina on mukana demourheilijoita. Mielellään vielä koulutukseen osallistuvien ohjaajien omia valmennettavia, jolloin toiminto kohdentuu suoraan (koulutuksen hyöty kasvaa). 

  Demourheilijoiden kautta koulutettavat saavat moniulotteiset mallit - kouluttajan käytännön toiminnan kautta - joihin ohjaaja/valmentaja voi omissa harjoituksissaan vedota/viitata - - "teithän sinä sen silloin koulutuksessakin, mikset sitten täällä tekisi?".

   View only 'Topic 2'
  • Kouluttajakorvauksen taso on 27,50 €/h. Koulutuslinjakohtaiset kouluttajakorvaukset ovat seuraavat:

   Koulutuslinjakohtaiset korvaukset
   KoulutuslinjaKorvausHuomio!
   Aloittavan ohjaajan koulutus 82,50 -110 € 3-4 h koulutus
   Tekniikkakoulu, TK 550 €  ~20 h koulutus
   I-Tason ohjaajakoulutus 550 - 1650 €  20 - 60 h koulutus
   Teemakoulutus 27,50 €/h Toteutus ratkaisee. Teemakoulutuksia ovat kaikki muut koulutustoteutukset, joita ei ole tässä listassa mainittu. 
   Verkkokoulutus, henkilö200 € Sisällön tuottaminen ja toteutus. Lentopalloliitto pidättää kaikki oikeudet. Kouluttaja/materiaalin tuottaja ei voi toteuttaa kyseisellä materiaalilla omia koulutuksia.
   Verkkokoulutus, yrittäjä300 € Kuten yllä, sis. alv 24 %

    View only 'Topic 4'
   • Kouluttajakorvaukset ovat kaikille kouluttajille samat. Poikkeavuudet syntyvät siitä, että osa toimii yrittäjinä ja laskuttavat omat suorituksensa lisäten siihen alv:n (24 %).

    Henkilökouluttajat

    Koulutuskorvaus laitetaan maksatukseen ohjaajakoulutuskoordinaattorin toimesta koulutuksen käynnistymistä edeltävänä päivänä, kun nähdään, että koulutus on toteuttamiskelpoinen (minimiosallistujamäärä täyttyy). Maksussa koulutuskorvaus on seuraavan palkka-ajon yhteydessä (1 x kk).

    Matka- ja päivärahakorvauksen, sekä ohjaajakoulutuskoordinaattorin kanssa erikseen sovitun majoituslaskun kouluttaja laskuttaa Bezalan kautta. 

    Yrittäjänä toimivat

    Yrittäjinä toimivat laskuttavat sähköisesti koko koulutustapahtuman eriteltynä seuraavasti:

    • Koulutuslinja ja -korvaus
    • Matkakorvaus (km ja km-korvaus eritelty)
    • Päivärahat (matkan alkamis- ja päättymisaika)
    • Majoituskorvaus (mikäli majoitusliike ei laskuta Lentopalloliittoa)

    Sähköisen laskutuksen tiedot

    Hyväksymme ainoastaan sähköiset laskut.

    • Suomen Lentopalloliitto Ry, 0202196-4
    • Verkkolaskuosoite: 003702021964
    • Operaattori: Maventa (003721291126)
    • Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH

    Tiedustelut:
    tea.kinnunen@lentopalloliitto.fi tai puhelimitse 040 731 5410.

     View only 'Topic 5'
    • Toimimme pääsääntöisesti harrastusta aloittavien 6-12-vuotiaiden (F-D2-juniorit) lasten ja vähäisen kokemuksen omaavien ohjaajien/valmentajien, heidän urheilijoiden ja vanhempiensa kanssa. 

     Ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen osallistutaan liian myöhään - ollaan valmennettu jo pitkään (3-8 vuotta) ilman mitään lajikoulutusta. Toisinaan koulutuksiimme osallistuu henkilöitä, jotka omaavat varsin pitkän ohjaaja-/valmennuskokemuksen, mutta ei lainkaan lapsista ja nuorista.

     Huippu-/kilpaurheilu vs. harrastaminen

     Ohjaajakoulutuksen tärkein tavoite on, osuvan sisällön ja laadukkaan toteutuksen kautta, INNOSTAA ohjaajia valmentamaan ja pelaajia pelaamaan lentopalloa ja kehittymään siinä. Laadukkaan, innostavan ja kehittävän harjoitus- ja kilpailutoiminnan kautta pelaajat innostuvat haastamaan, sekä kehittämään itseänsä ja löytämään itsestänsä "sisäisen lentopalloilijan".

     Luotamme siihen, että tavoitteellisuus syntyy yksilössä sisäisesti itsestään, mikäli valmennusosaaminen, ympäristön olosuhteet ja salitoiminta tukevat sitä - olipa kysymyksessä sitten harrastaja, tavoitteellinen urheilija tai ohjaaja/valmentaja itse. 

     Tavoitteellista toimintaa ja huippu-urheiluun tähtäävää toimintaa varten ovat olemassa II- ja III-Tason, sekä Volley VAT valmentajakoulutukset.       View only 'Topic 6'
     • Pertti Kulluvaara
      Ohjaajakoulutuskoordinaattori
      KILPAILU-JA SEURAPALVELUT
      +358 (0)440 806 605 |  etunimi.sukunimi@lentopalloliitto.fi  | www.lentopalloliitto.fi
      Suomen Lentopalloliitto | Valimotie 10, 00380 HELSINKI


       View only 'Topic 10'