Course: Kouluttajaksi?, Section: Koulutustoiminnan tavoitteet

Main course page
 • General

  Oletko kiinnostunut toimimaan ohjaajakouluttajana Lentopallon ohjaajakoulutuksissa? Tältä sivulta saat lisätietoa kouluttamisen vaatimuksista ja sisällöstä. Suomalainen lentopallo tarvitsee lisää kouluttajia, sillä aina joku kouluttajista lopettaa tai esiin nousevat ajankäytön haasteet. 

  Sinulla on vahva halu olla mukana tukemassa ja kehittämässä suomalaisen lentopallon menestystarinaa ja elinvoimaisuutta. Omaat vahvan kokemuksen ohjaamisesta/valmennuksesta tai pelaajana - vaikka muista lajeista kuin lentopallosta. 

  Mikäli sinulla on suoritettuna koulutuslinjat, joilla haluaisit toimia kouluttajana, antaa se hyvät lähtökohdat toimia kouluttajana. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys - polte kouluttamaan, ihmisläheisyys ja helppo lähestyttävyys, sekä vahva sitoutuminen Suomen Lentopallon linjauksiin ovat riittävä lähtökohta.

Koulutustoiminnan tavoitteet

 • Koulutustoiminnan tavoitteet

  Yksinkertaisesti 

  • Innostaa mukaan ohjaajaksi ja kehittymään valmentajaksi
  • Lisätä valmennusosaamista - pelaajien ja pelaamisen kehittyminen
  • Auttaa ja tukea ohjaajia ja valmentajia arkivalmennuksen haasteissa!
  • luoda mahdollisuuksia ammattivalmentajakunnan rakentumiseksi (ostamme kouluttajapalvelut ohjaajakoulutuksiin).
  • Tarjota tavoitteellisille ja kokeneille valmentajille mahdollisuus kehittyä valmentajina. 

  Tavoite on yksinkertainen, mutta vaatii laaja-alaista näkemystä, osaamista, erilaisia toimia ja LAATUA, jotta tavoitteeseen päästään.

  Demourheilijat, -ryhmä

  Ei riitä, että olemme tekemisissä yksistään ohjaajien ja valmentajien kanssa - meidän pitää pystyä konkretisoimaan viestimme ja linjauksiamme. Tämä ei onnistu yksistään sillä, että ohjaajat/valmentajat toimivat demoryhmänä - he ovat aivan eri asia kuin urheilijat, joille he yrittävät saada viestin perille (usein valmentajat ovat myös fyysisesti rajoittuneempia (fyysiset vammat/liikerajoitteet) demoamaan. 

  Viestimme konkretisoituu ja vahvistuu heidän omien pelaajiensa välityksellä. Siksi koulutustoiminnassamme tavoitteemme käytännön saliosiossa on, että aina on mukana demourheilijoita. Mielellään vielä koulutukseen osallistuvien ohjaajien omia valmennettavia, jolloin toiminto kohdentuu suoraan (koulutuksen hyöty kasvaa). 

  Demourheilijoiden kautta koulutettavat saavat moniulotteiset mallit - kouluttajan käytännön toiminnan kautta - joihin ohjaaja/valmentaja voi omissa harjoituksissaan vedota/viitata - - "teithän sinä sen silloin koulutuksessakin, mikset sitten täällä tekisi?".