Kurs: Kouluttajaksi?, Section: Koulutustoiminnan tavoitteet | eLentis

Main course page
 • General

  Suomalainen lentopallo tarvitsee lisää kouluttajia vastataksemme seurojen koulutustarpeeseen ja -tilauksiin koko valtakunnan alueella. sekä saavuttaaksemme tavoitteemme suomalaiselle lentopalloilijalle...

  Tavoitteemme suomalaisele lentopallolle.

  Olet INNOSTAJA ja auttamishaluinen. Kokemuksellasi, osaamisellasi ja hyvillä vuorovaikutustaidoillasi kykenet auttamaan lasten ja nuorten valmentajia INNOSTUMAAN, sekä motivoitumaan valmentamisesta. 

  Sinulla on erinomainen kyky kohdata, toimia ja keskustella niin, että valmentajat ja pelaajat kokevat olonsa turvalliseksi – näin oppimiselle ja omaksumiselle ei lähtökohtaisesti ole esteitä.

  Sinulla on vahva halu olla mukana tukemassa ja kehittämässä suomalaisen lentopallon menestystarinaa ja elinvoimaisuutta. Omaat vahvan kokemuksen ohjaamisesta/valmennuksesta tai pelaajana - vaikka muista lajeista kuin lentopallosta. 

  Kouluttajana toimimista helpottaa, mikäli sinulla on suoritettuna koulutuslinjat, joilla haluaisit toimia kouluttajana - tämä antaa erinomaiset lähtökohdat toimia kouluttajana. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys - polte kouluttamaan, ihmisläheisyys ja helppo lähestyttävyys, sekä vahva sitoutuminen Suomen Lentopallon linjauksiin ovat riittävä lähtökohta.

  Lentopalloliitto kouluttaa kouluttajansa auktorisointikoulutuksessa.


Koulutustoiminnan tavoitteet

 • Koulutustoiminnan tavoitteet

  Yksinkertaisesti 

  • Innostaa mukaan ohjaajaksi ja kehittymään valmentajaksi.
  • Lisätä valmennusosaamista - pelaajien ja pelaamisen kehittyminen.
  • Auttaa sekä tukea ohjaajia ja valmentajia arkivalmennuksen haasteissa
  • luoda mahdollisuuksia ammattivalmentajakunnan rakentumiseksi (ostamme kouluttajapalvelut ohjaajakoulutuksiin).
  • Tarjota tavoitteellisille ja kokeneille valmentajille mahdollisuus kehittyä valmentajina.

  Tavoite on yksinkertainen, mutta vaatii laaja-alaista näkemystä, osaamista, erilaisia toimia ja LAATUA, jotta tavoitteeseen päästään.

  Demourheilijat, -ryhmä

  Ei riitä, että olemme tekemisissä yksistään ohjaajien ja valmentajien kanssa - meidän pitää pystyä konkretisoimaan viestimme ja linjauksiamme. Tämä ei onnistu yksistään sillä, että ohjaajat/valmentajat toimivat demoryhmänä - he ovat aivan eri asia kuin urheilijat, joille he yrittävät saada viestin perille (usein valmentajat ovat myös fyysisesti rajoittuneempia demoamaan). 

  Viestimme konkretisoituu ja vahvistuu heidän omien pelaajiensa välityksellä. Siksi koulutustoiminnassamme lähtökohta käytännön saliosiossa on, että aina on mukana demourheilijoita. Mielellään vielä koulutukseen osallistuvien ohjaajien omia valmennettavia, jolloin toiminto kohdentuu suoraan (koulutuksen hyöty kasvaa). 

  Demourheilijoiden kautta koulutettavat saavat moniulotteiset mallit - kouluttajan käytännön toiminnan kautta - joihin ohjaaja/valmentaja voi omissa harjoituksissaan vedota/viitata - - "teithän sinä sen silloin koulutuksessakin, mikset sitten täällä tekisi?".