Section: Koulutusten kohderyhmät | Kouluttajaksi? | eLentis

Main course page
 • General

  Suomalainen lentopallo tarvitsee lisää kouluttajia vastataksemme seurojen koulutustarpeeseen ja -tilauksiin koko valtakunnan alueella. sekä saavuttaaksemme tavoitteemme suomalaiselle lentopalloilijalle...

  Tavoitteemme suomalaisele lentopallolle.

  Olet INNOSTAJA ja auttamishaluinen. Kokemuksellasi, osaamisellasi ja hyvillä vuorovaikutustaidoillasi kykenet auttamaan lasten ja nuorten valmentajia INNOSTUMAAN, sekä motivoitumaan valmentamisesta. 

  Sinulla on erinomainen kyky kohdata, toimia ja keskustella niin, että valmentajat ja pelaajat kokevat olonsa turvalliseksi – näin oppimiselle ja omaksumiselle ei lähtökohtaisesti ole esteitä.

  Sinulla on vahva halu olla mukana tukemassa ja kehittämässä suomalaisen lentopallon menestystarinaa ja elinvoimaisuutta. Omaat vahvan kokemuksen ohjaamisesta/valmennuksesta tai pelaajana - vaikka muista lajeista kuin lentopallosta. 

  Kouluttajana toimimista helpottaa, mikäli sinulla on suoritettuna koulutuslinjat, joilla haluaisit toimia kouluttajana - tämä antaa erinomaiset lähtökohdat toimia kouluttajana. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys - polte kouluttamaan, ihmisläheisyys ja helppo lähestyttävyys, sekä vahva sitoutuminen Suomen Lentopallon linjauksiin ovat riittävä lähtökohta.

  Lentopalloliitto kouluttaa kouluttajansa auktorisointikoulutuksessa.


Koulutusten kohderyhmät

 • Koulutusten kohderyhmät

  Toimimme pääsääntöisesti harrastusta aloittavien 6-13-vuotiaiden (F-D2-juniorit) lasten ja vähäisen kokemuksen omaavien ohjaajien/valmentajien, heidän urheilijoiden ja vanhempiensa kanssa. 

  Ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen osallistutaan usein myös liian myöhään - ollaan valmennettu jo pitkään (3-8 vuotta) ilman mitään lajikoulutusta. Toisinaan koulutuksiimme osallistuu henkilöitä, jotka omaavat varsin pitkän ohjaaja-/valmennuskokemuksen, mutta ei lainkaan lapsista ja nuorista.

  Huippu-/kilpaurheilu vs. harrastaminen

  Ohjaajakoulutuksen tärkein tavoite on, osuvan sisällön ja laadukkaan toteutuksen kautta, INNOSTAA ohjaajia valmentamaan ja pelaajia pelaamaan lentopalloa ja kehittymään siinä. Laadukkaan, innostavan ja kehittävän harjoitus- ja kilpailutoiminnan kautta pelaajat innostuvat haastamaan, sekä kehittämään itseänsä ja löytämään itsestänsä "sisäisen lentopalloilijan".

  Luotamme siihen, että tavoitteellisuus syntyy yksilössä sisäisesti itsestään, mikäli valmennusosaaminen, ympäristön olosuhteet ja salitoiminta tukevat sitä - olipa kysymyksessä sitten harrastaja, tavoitteellinen urheilija tai ohjaaja/valmentaja itse. 
  Ohjaajakoulutuksissa lähtökohtana ei ole tavoitteellinen, kansallinen ja kansainvälinen huippu-urheilu, mutta sisällöltään ja toteutukseltaan eivät luonnollisesti rajoita sitä. Tavoitteellista toimintaa ja huippu-urheiluun tähtäävää toimintaa varten ovat olemassa II- ja III-Tason, sekä Volley VAT valmentajakoulutukset.