Kurs: Kouluttajaksi?, Section: Koulutusten kohderyhmät

Main course page
 • General

  Oletko kiinnostunut toimimaan ohjaajakouluttajana Lentopallon ohjaajakoulutuksissa? Tältä sivulta saat lisätietoa kouluttamisen vaatimuksista ja sisällöstä. Suomalainen lentopallo tarvitsee lisää kouluttajia, sillä aina joku kouluttajista lopettaa tai esiin nousevat ajankäytön haasteet. 

  Sinulla on vahva halu olla mukana tukemassa ja kehittämässä suomalaisen lentopallon menestystarinaa ja elinvoimaisuutta. Omaat vahvan kokemuksen ohjaamisesta/valmennuksesta tai pelaajana - vaikka muista lajeista kuin lentopallosta. 

  Mikäli sinulla on suoritettuna koulutuslinjat, joilla haluaisit toimia kouluttajana, antaa se hyvät lähtökohdat toimia kouluttajana. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys - polte kouluttamaan, ihmisläheisyys ja helppo lähestyttävyys, sekä vahva sitoutuminen Suomen Lentopallon linjauksiin ovat riittävä lähtökohta.

Koulutusten kohderyhmät

 • Koulutusten kohderyhmät

  Toimimme pääsääntöisesti harrastusta aloittavien 6-12-vuotiaiden (F-D2-juniorit) lasten ja vähäisen kokemuksen omaavien ohjaajien/valmentajien, heidän urheilijoiden ja vanhempiensa kanssa. 

  Ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen osallistutaan liian myöhään - ollaan valmennettu jo pitkään (3-8 vuotta) ilman mitään lajikoulutusta. Toisinaan koulutuksiimme osallistuu henkilöitä, jotka omaavat varsin pitkän ohjaaja-/valmennuskokemuksen, mutta ei lainkaan lapsista ja nuorista.

  Huippu-/kilpaurheilu vs. harrastaminen

  Ohjaajakoulutuksen tärkein tavoite on, osuvan sisällön ja laadukkaan toteutuksen kautta, INNOSTAA ohjaajia valmentamaan ja pelaajia pelaamaan lentopalloa ja kehittymään siinä. Laadukkaan, innostavan ja kehittävän harjoitus- ja kilpailutoiminnan kautta pelaajat innostuvat haastamaan, sekä kehittämään itseänsä ja löytämään itsestänsä "sisäisen lentopalloilijan".

  Luotamme siihen, että tavoitteellisuus syntyy yksilössä sisäisesti itsestään, mikäli valmennusosaaminen, ympäristön olosuhteet ja salitoiminta tukevat sitä - olipa kysymyksessä sitten harrastaja, tavoitteellinen urheilija tai ohjaaja/valmentaja itse. 

  Tavoitteellista toimintaa ja huippu-urheiluun tähtäävää toimintaa varten ovat olemassa II- ja III-Tason, sekä Volley VAT valmentajakoulutukset.