F-junioreiden pelaamisen (2vs2) opettamiseen ja pelaamisen kehittämiseen keskittyvä verkkokoulutus.

F-Djunioreiden pelaamisen opettamiseen (3vs3) keskittyvä verkkokoulutus.

F-junioreissa, kuten D-junioreissakin, voidaan pelata 3vs3 peliä - tämän mahdollistaa Lentopalloliiton säännöt. Se, mitä sarjamuotoa pelataan, määrittelee kukin alueorganisaatio erikseen. Seuraa siten oman alueesi tiedostusta kilpailutoiminnan muodoista.

Vastuullinen toiminta lentopallossa -verkkokurssi: Et ole yksin, Häirintä urheilussa, Vastuullinen valmennus ja Puhtaasti paras -verkkokurssit (tulossa: Reilusti paras). Kurssi on tarkoitettu kaikille lajissamme toimiville. Kurssi on maksuton. 

Jokaisen seuratoimijan peruskurssi erilaisten ongelmien ennaltaehkäisevään toimintaan - myös ruotsiksi ja englanniksi. Kurssin on tuottanut Väestöliitto. Pakollinen kurssi Lentopallon ohjaaja- ja valmentajakoulutuksissa.

Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä.

Verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. Verkkokoulutus kestää noin tunnin ja voit suorittaa sen osissa. Klikkaamalla ”aloita” ohjaudut toiselle sivustolle tekemään verkkokurssia. Verkkokurssi vaatii kirjautumisen.

Mukavia oppimishetkiä!

Reilusti paras on SUEK:in verkkokoulutus, joka auttaa niin urheilijoita kuin muita urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä, sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

Verkkokoulutuksessa on videoita sekä harjoitus- ja pohdintatehtäviä. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 35 minuuttia. Koulutusta ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat järjestelmään. Kurssin suorittamiseksi tulee loppukoe tehdä hyväksytysti. Hyväksytyn suorituksen päätteeksi saa diplomin, jonka avulla voi osoittaa suorittaneensa koulutuksen.


Häirintä urheilussa -nuorten verkkokurssi on suunnattu 13-25-vuotiaille, urheilutoiminnassa mukana oleville urheilijoille, urheilutoimijoille, valmentajille ja seuratoimijoille. Kurssi on ilmainen ja sen voi suorittaa myös osissa. Kurssia voi hyödyntää myös nuorille suunnatuissa koulutuksissa, kouluissa ja nuorten urheiluleireillä.

Häirintä urheilussa -verkkokurssin aikana käydään läpi mitä on seksuaalisuutta loukkaava ja sukupuoleen perustuva häirintä. Kurssi tarjoaa työkaluja toimia, jos nuori kohtaa tai havaitsee häirintää urheilutoiminnassa. Lisäksi kurssin aikana pohditaan omien rajojen merkitystä osana hyvinvointia.

Mukavia oppimishetkiä!

D-junioreissa on mahdollista pelata myös 4 vs. 4 peliä - tämän mahdollistaa Lentopalloliiton säännöt. Alueorganisaatiot päättävät itsenäisesti, mitä kilpasarjoja tarjoavat. Seuraa siksi oman alueesi tiedotusta.

Urheilijasta valmentajaksi -verkkokoulutuksessa Janne Heikkinen - takavuosien miesten maajoukkueen luottopelaaja ja kapteeni - avaa omia kokemuksiaan ja näkemyksiään siirtymästään urheilijasta valmentajaksi.

Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksissa pakollinen kurssi.